Heey leuke lezers!

Dit weekend belde een vriendinnetje mij opeens op met de vraag ‘of ik alsjeblieft kon helpen want o mijn god ze had iets gewonnen en nu moest ze koken en ze kookt nooit.’ Ik had natuurlijk geen idee waar ze het over had maar zei toch ja en 2 dagen later stonden we samen in de keuken. Uiteindelijk bleek Lisanne een van de 25?? mensen te zijn die geselecteerd waren om het winnende gerecht van Over Smaak Valt Te Twisten klaar te maken. Superleuk natuurlijk! Wij zitten in team dehippevegetarier en aangezien we allebei geen vlees eten is dit natuurlijk WinWin.

wedstrijd

Voor 2 personen heb je nodig:
190 gr parelgerst – 1 broccoli – 1 courgette – 1 zakje geitenkaas – handje walnoten – blokje groentebouillon – 1 ui – 2 teentjes knoflook – 200 gr oesterzwammen/champignonmix – 1 el boter – 2 takjes tijm

Stap 1 : Verwarm de oven voor op 180 graden en kook ondertussen de parelgerst in de bouillon voor 25 min. Snipper intussen de ui en pers de knoflook.
Stap 2 : Snijd de courgette in 6 stukken en hol ze uit, zorg ervoor dat er wel nog een bodem inzit. (kuipjes dus) Snijd de broccoli in roosjes en de steel in stukjes.
Stap 3 : Rooster de walnoten in een pan zonder boter en leg ze apart. Verhit hierna boter in de gebruikte pan en bak hierin de ui en de knoflook 3 minuutjes, voeg hier vervolgens de oesterzwammix aan toe en laat nog 6 min meebakken.
Stap 4 : Kook de courgette samen met de broccoli in 6 min gaar, leg de kuipjes op een theedoek en laat de broccoli nog even stomen in de pan met de deksel erop.
Stap 5 : Plaats de courgettekuipjes op een met bakpapier beklede bakplaat en vul met het champignon mengsel, vervolgens bestrooi je ze met de helft van de geitenkaas en de walnoten, bak ze 10 min in de oven.
Stap 6 : Ris de tijm van de takjes en snijd ze fijn. Meng de kleine broccoliroosjes met het overige champignonmengsel, de helft van de tijm, en de resterende geitenkaas met de parelgerst.
Stap 7 : Plaats de kuipjes op de borden en serveer met de parelgerst en de overige walnoten en tijm.

Het was ontzettend leuk om te maken en extreem lekker, het enige wat ik in het recept niet snapte was de toepassing van de balsamicoazijn. Waar je deze in het kookproces moest toevoegen was mij onduidelijk. In de hellofreshbox zaten ook nog ingrediënten voor 2 andere gerechten, deze gaat Lisanne binnenkort als gastblogger aan jullie uitleggen.

Liefs, Leidse meisjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s